Over Peggy Houpperichs

Peggy HoupperichsAls kind wist ik al dat ik advocaat wilde worden. Na het afronden van het Lyceum in Maastricht ben ik dan ook Rechten gaan studeren. Na het behalen van mijn meestertitel aan de Universiteit Maastricht ben ik in 2000 mijn loopbaan begonnen binnen de secties arbeidsrecht en faillissementsrecht bij AKD Prinsen Van Wijmen. Na een paar jaar ben ik vervolgens overgestapt naar rechtsbijstandverzekeraar Interpolis en vervolgens naar vakbond FNV Bondgenoten. Bij deze drie werkgevers heb ik mij gespecialiseerd in het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht en heb ik zowel werkgevers als werknemers bijgestaan. Daarnaast heb ik de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA) aan de Universiteit Rotterdam met goed gevolg doorlopen.

Omdat mijn interesse verder reikt dan het arbeidsrecht sec heb ik vervolgens besloten mijn kennis en vakgebied verder uit te breiden en het diploma Human Resources Management behaald. Vervolgens ben ik als juridisch beleidsadviseur aan de slag gegaan bij de concern HR-afdeling van APG NV.

Na 13 jaar vanuit diverse invalshoeken (werkgevers, werknemers en beleidsmatig) binnen het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht werkzaam te zijn geweest, heb ik begin 2013 besloten dat de tijd rijp was om mijn eigen juridisch adviesbureau op te richten.

Ik ondersteun en begeleid zowel ondernemers als particulieren in juridische dossiers. Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor interim-opdrachten. Zo ben ik bijvoorbeeld meer dan 4 jaar juridisch secretaris van een bezwarencommissie geweest bij een grote Nederlandse werkgever in het kader van de uitvoering van het sociaal plan tijdens reorganisatie.
Ik verzorg daarnaast ook lezingen op het gebied van arbeidsrecht en de Wet DBA.